Jo també vull cantar per la independència!
Petita explicació de Poble que Canta

Poble que canta és un projecte que va començar l'11 de setembre (2009) a la manifestació per un estat propi, i a Arenys de Munt el 13 de setembre del mateix any en el primer referèndum per la independència celebrat als Països Catalans.

La idea és anar aplegant cantaires de corals dels Països Catalans que desitgem la independència del país, mantenir-nos coordinats per correu electrònic, i participar, amb la veu cantant, a diversos esdeveniments com les consultes per la independència, la Marxa cap a la Independència, etc. amb l’objectiu de donar alegria i energia positiva al nostre procés cap a la independència amb cants patriòtics.

Ja som més de 800 cantaires que estem coordinats, i, per fer-la grossa, vam celebrar la primera Gran Cantada Coral per la Independència, el passat 12 de setembre de 2010 a Arenys de Munt en la que hi van participar un total de 170 cantaires i 10 directors corals.

Des de l’inici del projecte fins ara ja hem realitzat més de 120 actuacions esdevenint sempre experiències molt gratificants. El grau de participació en les diferents cantades el decideix cada cantaire en funció de la seva disponibilitat personal. Així doncs, allà on no hi arriba un, hi arriba un altre, i entre tots ho fem tot.

Les darreres cantades han tingut una mitjana de 40 participants (a voltes 25, a voltes 50 ò 80 !). L’important és animar l’esperit del poble català en el seu curs cap a la independència, i anar aplegant cada cop més cantaires amb l’objectiu d’empènyer el país endavant.

Salut.

Poble que canta, poble que avança !

Jordi Llobet i Martí

poblequecanta@gmail.com