diumenge, 17 d’octubre del 2010

(35) Més de 400 cantaires homenatgen al President Lluís Companys al Castell de Montjuïc (BCN), cridats per la Comissió de la Dignitat.

Més de 400 cantaires de corals del Països Catalans s'apleguen per a rètrer homenatge al President Lluís Companys a l'indret on fou afusellat, el fossar de Santa Eulàlia del Castell de Montjuïc de Barcelona. L'acte fou convocat per la Comissió de la Dignitat, amb la col·laboració de la FCEC (Federació Catalana d'Entitats Corals), l'MCC (Moviment Coral de Catalunya) i l'Orfeó Català d'entre d'altres organismes. Els cantaires corals van interpretar amb fermesa, sota la direcció de Josep Vila i Casañas, El Cant de la Senyera, mentre s'hissava una gran bandera catalana de les dimensions de la que féu posar, al castell, el mateix President Companys l'any 1936, i que fou retirada per Franco el 1939; també van cloure l'acte amb el Cant dels Segadors, que també fou entonat per la nodrida concurrència del públic assistent que va acabar cridant in- inde-independència!

Prèviament a l'acte esmentat, 10 de les corals participants van actuar aparellades per difererents indrets del castell. El Poble que canta, dirigit per en Jordi Llobet, ho va fer al pati d'armes del castell aplegant més de 60 cantaires que cantaven per la independència dels Països Catalans amb la complicitat del públic. D'entre el seu programa en destaquem la peça que van dedicar al President Companys, una versió d'El Cant dels ocells harmonitzada pel mestre Pau Casals amb la intervenció del tenor solista Jordi Cortada.


Fa 70 anys de l'execució del President de Catalunya en mans del poder judicial feixista de la dictadura de Franco. Després de 30 anys de la democràcia monàrquica espanyola, la sentència condemnatòria continua vigent perquè el poder judicial espanyol actual (continuador de l’anterior règim) es nega a revisar i anul•lar la sentència feixista.

Vídeo i notícia a VilaWeb: La Comissió de la Dignitat pressiona l'ajuntament per a la restitució de la bandera de Companys a Montjuïc